Tack till alla som kom på vårt 60-årsjubileum!
Några av er har frågat om recept med mera, så här kommer de!
- Fläskkarré utan ben, från Percys Kött i Norrviken.
- Köttet kryddades med rikliga mängder av Borssens Basic BBQ rub (varianten med 1 extra msk ingefära).
- Sallad, bröd, hummus mm kom från Alldeles.se i Sollentuna.
Vegetariskt alternativ:
- Palsternacksqueneller, färdiggjorda och uppvärmda på grillen.
- Obs! Hoppa inte över steget att koka palsternackorna! Då blir de karamelliserade i ugnen, och det blir betydligt mindre mängd palsternackor kvar. Jag brukar slänga ner dem i kokande vatten och låta det koka upp igen, sedan hälla av vattnet.
- Tomat-och ostfylld portobellosvamp
- Grillspett med Squash och Aubergine, skurna i centimetertjocka skivor, penslade med rapsolja
- Grillad Majskolv, förkokt, sedan penslad med Arlas flytande smör/rapsoljeblandning, grillades strax utanför glödbädden
- Grillad Halloumi
- Grillad Ananas och Äpple, penslade med honung utrört i lite vatten med en knivsudd bourbonvanilj